Razpis za leto 2018

Spoštovani.

V Mestni občini Velenje tudi v letu 2018 pričenjamo z akcijo, kjer bomo tokrat skupaj z občani izbrali najbolj urejena zunanja bivalna okolja v MO Velenje. Akcija sovpada tudi z nacionalnim projektom Turistične zveze Slovenije, Slovenija urejena in gostoljubna, kjer se na državni ravni razglasijo najbolj urejena in gostoljubna mesta v Sloveniji.


Organizatorji, Turistično društvo Velenje, Zavod za turizem Šaleške doline in PUP d.o.o. Velenje, si prizadevamo, da bi s takšnimi in podobnimi aktivnostmi vzpodbudili čim večje število občanov, da bi tudi sami postorili nekaj več za svoje urejeno bivalno okolje.

Akcija bo potekala od meseca maja do septembra 2018.

V letu 2018 nadaljujemo z akcijo v sodobni in preglednejši obliki. Z vključitvijo glasovanja občanov preko internetnega portala www.cvetje-velenje.si je omogočeno prav vsem, ki imajo stalno prebivališče v MO Velenje, da se vključijo v akcijo in predlagajo svojega favorita. Na portalu bodo objavljene tudi fotografije predlaganih urejenih zunanjih bivalnih okolij, ki bodo ocenjevana v štirih kategorijah. V kategoriji Cvetje v čevljih, v kategoriji okolice individualnih stanovanjskih objektov, v kategoriji balkonov, v kategoriji kmetij, ter kategoriji ostalo. Prijavite se lahko tudi preko dopisnice. Dobi se jo v vseh PUP cvetličarnah, vrtnarijah in na Zavodu za turizem Šaleške doline.

Izpolnjeno e-prijavnico pošljite ali osebno oddate prijavnico na naslov:
Zavod za turizem Šaleške doline, Stari trg 3 (Vila Bianca) v Velenju.

Spoštovani, vljudno vas vabimo, da se akciji pridružite tudi sami.

Opozorite na lepo urejeno okolico individualne hiše, balkona, terase ali kmetije in ostalih objektov  tako, da prijavite lokacijo. Prispevajte tudi sami k dvigu zavesti in dejstvu, da lahko sami največprispevamo k lepo urejenemu mestu v katerem živimo.

V pričakovanju sodelovanja v akciji vas lepo pozdravljamo.
Velenje, 07.02.2018

Uroš Prislan
Predsednik TD Velenje
 
Bojan Kontič
Župan MO Velenje